Snowkiten in Roemenië

Try-out snowkite (en snowboard/ski) trip naar Sinaia, Roemenië in samenwerking met Antixsports en Karta Boardsports van 23 februari tot en met 2 maart.

Op zoek naar een leuke, goedkope en niet al te ver gelegen snowkite trip in Europa kwamen wij Sinaia in Roemenië tegen. Sinaia in Roemenië wordt ook wel de Parel van de Karpaten genoemd en dat is niet voor niets. Ingesloten tussen de bergen in de Karpaten ligt dit dorpje met zo’n 10.000 inwoners op 850m hoogte. In de wintermaanden is dit een van de populairste wintersport gebieden van Roemenië maar het is er lang zo druk niet als in de Alpen en een stuk goedkoper. In Sinaia staat een 17de eeuws klooster waar de stad naar is vernoemd, welke weer is vernoemd naar de berg Sinai uit de bijbel. Je vindt er ook het zomerpaleis van de koning Karel I van Roemenië gebouwd in de 19de eeuw.

In de winter bieden de omliggende bergen zo’n 22 km piste en 5 km langlauf route verbonden door 9 ski en kabel liften. Het hoogste punt ligt op zo’n 2100m, waarmee het ook het hoogste skigebied in Roemenië is. Boven de 1400m zijn nauwelijks meer bomen te zien waardoor je tot aan de top een mooie vlakte hebt met een mooie sneeuwlaag waar je perfect kan snowkiten. Er zijn in totaal 11 km aan blauwe piste, 4 km aan rode piste en 7 km aan zwarte piste aangelegd in dit gebied, alhoewel we natuurlijk voor het snowkiten gaan is er dus genoeg keuze aan afdalingen mocht de wind niet meewerken.

We logeren in een 3-sterren hotel op zo’n 800m van de skiliften en zo’n 1500m van het centrum. In het hotel beginnen we s ochtends met een stevig ontbijt waarna we zo in de sneeuw staan. Lunch kan worden genuttigd op de berg zelf of je kan even terug naar het dorp  zelf. S avonds zullen we een leuk restaurant uitzoeken voor het diner. Al mag je natuurlijk ook op eigen gelegenheid ergens gaan eten. Van het nachtleven moet je je echter niet al teveel voorstellen, het is in opkomst maar het is niet zoals in Oostenrijk.

Inclusief:

Retour vlucht Amsterdam-Schiphol – Boekarest + 1x koffer van max. 23kg en 1x handbagage max. 12kg

Transfer Boekarest – Sinaia

3-sterren hotel inclusief ontbijt (2x 1-persoons bedden of 1x 2-persoons bed)

Skipas (puntenpas)

Bagage:

  • 1 x handbagage max. 55 x 35 x 25 cm (21,5 x 13,5 x 10 inch)
  • 1 accessoire, bijvoorbeeld een handtas of een laptop, max. 40 x 30 x 15 cm (16 x 12 x 6 inch)
  • Totaal gewicht max. 12 kg (26 lbs)
  • Koffer van max. 23 kg (50,5 lbs)
  • De ski- of snowboarduitrusting mag bestaan uit 1 snowboard of 1 paar ski’s, samen met 2 skistokken en 1 paar skischoenen. De maximaal toegestane lengte van de tas met het snowboard is 300 cm. De kosten hiervoor zijn € 25,- In plaats van 1 koffer mag je ook 1 boardbag inchecken, als je dus als stel/koppel reist kan je ervoor kiezen 1 koffer en 1 boardbag in te pakken.

We zullen de snowboards en ski’s zoveel mogelijk onder elkaar verdelen zodat de extra toeslag voor de snowboards en/of ski’s zo laag mogelijk blijft.

Exclusief:

Lunch, diner en hapjes en drankjes

Snowkiteles (of lokaal snowboard/skiles), introductieles snowkiten is € 149,- extra

Huur van gear:

Complete set (kite, snowboard/ski’s en boots): € 149,-

Snowboard/ski’s en boots: € 50,-

Snowboard/ski’s: € 35,-

Kite: € 99,-

Eventuele toeslag bagage (dit zullen we zoveel mogelijk onder elkaar verdelen natuurlijk).

Reis en annuleringsverzekering, check of je reisverzekering wintersport dekking heeft.