Kitesurfen Maart

Geen hoogseizoen meer maar er zijn natuurlijk altijd spots waar het nog kan prima kan waaien. Heb je een tip voor deze maand, laat het ons dan weten!

De Moesson winden zijn verdwenen op de Indische Oceaan om pas in juni terug te keren, Kaapstad kan nog mooie surfdagen kennen. De beste wind vind je echter op de Kaap Verdische Eilanden en Senegal. Last-Minute kan Tunesie een goede optie zijn.

Deze zuidelijk gelegen staat van de Verenigde Staten pikt genoeg mee vanuit het Caribisch gebied.

Van januari tot juni/juli kan je prima terecht op de vele eilanden in het Caribisch gebied, het ene eiland zal wat meer wind hebben als het andere. De oostkust van Mexico pakt ook wind mee.

Wil je liever wat meer en hogere golven dan zijn de kusten van Costa Rica en Panama aan de Grote Oceaan een prima optie.

Het officiele windseizoen is voorbij in Zuid-Amerika maar de kans is natuurlijk best groot dat je nog prima sessie kan boeken. Het noordelijk gedeelte langs de Caribische Zee pakt vaak ook nog genoeg wind mee van het windseizoen aldaar.

Geen hoogseizoen meer maar er zijn natuurlijk altijd spots waar het nog kan prima kan waaien. Heb je een tip voor deze maand, laat het ons dan weten!

Er is al wat kans op wat meer wind aan de Middellandse Zee spots van Frankrijk en Spanje, in Marokko en Israel kan je ook geluk hebben in maart.

Naseizoen voor Australie, het is echter wel een heel groot continent en met de naderende winter kan je aan de zuid kust nog regelmatig wat winddagen meepakken. Zuidoost-Azie zijn de beste windmaanden ook voorbij net als de oostkust van Afrika..

In Nederland waait het eigenlijk altijd, aan de kust wat meer dan in het binnenland en zo zijn er over de hele wereld kitesurf spots waar het het hele jaar door wel waait. Natuurlijk kan je pech hebben dat het net niet waait als jij er bent. Tarifa en de Canarische Eilanden zijn prima last-minute opties en Nieuw Zeeland is zo groot dat je daar op jacht kan gaan naar de wind.

De temperatuur kan wel eens te wensen overlaten op spots waar het het hele jaar door waait, dus als je spots zoekt waar je in shorty of boardshort kan kiten dan wel even de temperatuur checken.