Kitesurfen Januari

Azie biedt van november tot januari/februari veel spots om te kitesurfen en daarnaast de mogelijkheid om goedkoop rond te trekken voor de avonturier. Mui Ne in Vietnam en Borocay op de Filipijnen zijn de bekendste kitespots.

Mui Ne is een prima low-budget bestemming in januari en een goede uitvalsbasis om meerdere spots in de buurt te verkennen.

Januari en februari brengen de moesson winden vanuit India naar de oostkust van Afrika, de moesson is een grote versie van de zeewind zoals wij die hier op mooie zomerse dagen in Nederland hebben. Kenia, Tanzanie en Zanzibar zijn in deze maanden een prima winterbestemming. Zuid-Afrika en dan vooral de bekende spots iets ten noorden van Kaapstad zijn erg populair in januari en februari, wel je wetsuit meenemen daarnaartoe. Het water is fris maar aan de kant en uit de wind is het prima in de zon zitten.

Het orkaan seizoen is afgelopen in Florida en deze zuidelijk gelegen staat van de Verenigde Staten pikt genoeg mee vanuit het Caribisch gebied.

Het orkaan seizoen is officieel afgelopen in december maar in januari is de wind goed aanwezig op de vele eilanden van het Caribisch gebied, de oostkust van Mexico krijgt er ook al wat wind van mee.

Wil je liever wat meer en hogere golven dan zijn de kusten van Mexico en Costa Rico aan de Grote Oceaan een prima optie.

Chili kan je in januari nog een paar mooie golfsurf sessies opleveren, al zijn november en december beter.

Australie leent zich in januari goed voor een echte roadtrip, west of oostkust bieden beide genoeg spots en wind. Nieuw-Caledonie is een lekkere tropische bestemming.

Kaap Verdie is een prima dichtbij en toch warme optie vanuit Nederland, Panama pikt al wat winddagen mee van buurland Costa Rica.

Het wind seizoen is eigenlijk afgelopen maar hoe noordelijker je reist hoe beter.

In Nederland waait het eigenlijk altijd, aan de kust wat meer dan in het binnenland en zo zijn er over de hele wereld kitesurf spots waar het het hele jaar door wel waait. Natuurlijk kan je pech hebben dat het net niet waait als jij er bent. Tarifa en de Canarische Eilanden zijn prima last-minute opties en Nieuw Zeeland is zo groot dat je daar op jacht kan gaan naar de wind.

De temperatuur kan wel eens te wensen overlaten op spots waar het het hele jaar door waait, dus als je spots zoekt waar je in shorty of boardshort kan kiten dan wel even de temperatuur checken.