Kitesurfen Februari

Azie biedt van november tot januari/februari veel spots om te kitesurfen en daarnaast de mogelijkheid om goedkoop rond te trekken voor de avonturier. Mui Ne in Vietnam en Borocay op de Filipijnen zijn de bekendste kitespots.

Vietnam neemt de wind al af maar nog steeds  een prima low-budget bestemming in februari en een goede uitvalsbasis om meerdere spots in de buurt te verkennen.

Januari en februari brengen de moesson winden vanuit India naar de oostkust van Afrika, de moesson is een grote versie van de zeewind zoals wij die hier op mooie zomerse dagen in Nederland hebben. Kenia, Tanzania en Zanzibar zijn in deze maanden een prima winterbestemming. Zuid-Afrika en dan vooral de bekende spots iets ten noorden van Kaapstad zijn erg populair in januari en februari, wel je wetsuit meenemen daarnaartoe. Het water is fris maar aan de kant en uit de wind is het prima in de zon zitten.
Op de Kaap Verdische eilanden gaat de wind nu officieel ook aan, een prima bestemming als je niet al te ver wil reizen en toch in je shorty of boardshort wil kiten.

Deze zuidelijk gelegen staat van de Verenigde Staten pikt genoeg mee vanuit het Caribisch gebied.

Van januari tot juni/juli kan je prima terecht op de vele eilanden in het Caribisch gebied, het ene eiland zal wat meer wind hebben als het andere. De oostkust van Mexico pakt ook wind mee.

Wil je liever wat meer en hogere golven dan zijn de kusten van Mexico, Costa Rica en Panama aan de Grote Oceaan een prima optie.

Australie leent zich in januari en februari goed voor een echte roadtrip, west of oostkust bieden beide genoeg spots en wind. Nieuw-Caledonie is een mooie tropische bestemming.

Eigenlijk nog het voorseizoen voor Mexicaanse oostkust, maar je kan zeker al genoeg winddagen meepakken in februari.

Nog steeds kans op wat mooie winddagen maar het echte windseizoen is eigenlijk afgelopen in Vietnam, Thailand, Sri Lanka en Chili.

In Nederland waait het eigenlijk altijd, aan de kust wat meer dan in het binnenland en zo zijn er over de hele wereld kitesurf spots waar het het hele jaar door wel waait. Natuurlijk kan je pech hebben dat het net niet waait als jij er bent. Tarifa en de Canarische Eilanden zijn prima last-minute opties en Nieuw Zeeland is zo groot dat je daar op jacht kan gaan naar de wind.

De temperatuur kan wel eens te wensen overlaten op spots waar het het hele jaar door waait, dus als je spots zoekt waar je in shorty of boardshort kan kiten dan wel even de temperatuur checken.