De startpagina voor kitesurfers

Links en tips voor kite & wingsurfers

Kitesurf vakantie Nieuw-Caledonie

[vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_btn title=”Tarifa” color=”blue” align=”left”][/vc_column][vc_column width=”1/3″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1474308346785{background-color: #e6edea !important;}”][vc_column width=”3/4″][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_column_text]Tarifa staat bekend als het wind- en kitesurf Mekka van Europa. Lokale wind stromingen als de Ponente, uit het westen en de Levante uit het oosten maken dat het er vrijwel altijd waait. Door de ligging op het zuidelijkste puntje van Spanje zijn er, zeker voor de gevorderde kitesurfer, vrijwel altijd spots te vinden waar je terecht kan, uit welke richting de wind ook komt.  In de zomermaanden, juli en augustus, kan je Tarifa beter vermijden in verband met de enorme drukte, zowel op het strand als op het water. Gelukkig is het klimaat in Spanje naast de zomer maanden prima, zeker in vergelijking met Nederland, statistisch gezien zijn februari, maart en april de allerbeste maanden met wind.

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][vc_column width=”1/4″][vc_raw_html]JTNDaWZyYW1lJTIwc3JjJTNEJTIyaHR0cHMlM0ElMkYlMkZlbWJlZC53aW5keXR5LmNvbSUyRiUzRjM2LjE2MCUyQy01LjcyOSUyQzglMjIlMjB3aWR0aCUzRCUyMjI1MCUyMiUyMGhlaWdodCUzRCUyMjQwMCUyMiUyMGZyYW1lYm9yZGVyJTNEJTIyMCUyMiUzRSUzQyUyRmlmcmFtZSUzRQ==[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=”https://vimeo.com/106753522″][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1474308333402{background-color: #e6edea !important;}”][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]Het weer in Nieuw-Zeeland is wisselvallig en erg onvoorspelbaar, zeker in het binnenland in en rondom de bergen kan het weer zomaar omslaan van een prachtige dag naar een complete stortbui. De westkust van het Zuidereiland valt zelfs onder de kwalificatie sub-tropisch regenwoud en kent zo’n 8 tot 9 meter regen per jaar. Na regen komt echter wind … dus wie goed het weer in de gaten houdt en de wind achterna reist kan de ene na de andere kitesurf sessie boeken.

De watertemperatuur verschilt ook nogal, van 10℃ in de winter tot 14℃ in de zomer op het zuidelijkste gedeelte van het Zuidereiland en op het Noordereiland van 16℃ in de winter tot 22℃ in de zomer. Niet zo koud als in Nederland in de winter maar als de wind vanuit het zuiden vanaf Antartica komt is een goed winterpak aan te raden op het Zuidereiland. Zeker als je ook op de bergmeren wil gaan kiten, het smeltwater vanuit de omliggende bergen zal je heel snel afkoelen, schoentjes zijn daar ook aan te raden.

Blijf je in de zomermaanden op het Noordereiland dan heb je aan een zomerpak genoeg, met mooie zomerdagen waarschijnlijk zelfs een shorty. Trek je verder richting het Zuidereiland of wil je zoveel mogelijk sessies doen, neem dan een normaal 5/4 wetsuit mee.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/4″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=”https://vimeo.com/140587692″][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1474308319110{background-color: #e6edea !important;}”][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]Om te backpacken is Nieuw-Zeeland ideaal, om dat te combineren met kitesurfen heb je echter wel een auto of een camper nodig. Vaak zijn de mooiste spots niet of nauwelijks op een andere manier bereikbaar. Meerijden met locals is vrij lastig, in Auckland, Christchurch en de wat kleinere steden zijn wel kitesurfers te vinden maar daarbuiten is het goed zoeken.

Voordeel van een auto of camper is dat je na je sessie lekker op de spot kan blijven hangen en bij een kampvuurtje kan nagenieten. Vaak is wild kamperen toegestaan of zijn er kampeerplekken aan t water.Kies je ervoor om met een auto te reizen, vergeet dan niet een tentje mee te nemen of daar te kopen. Op een regenachtige dag kan je altijd nog kiezen voor een hostel of motel, maar kamperen aan t water is toch wel het ultieme kitetrip gevoel in Nieuw-Zeeland.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/4″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/4″ css=”.vc_custom_1474471103312{background-color: #e6edea !important;}”][vc_column_text] Sotogrande
Palmones
Getares
La Caleta
Balneario
Campo de Futbol
La Charca/Rio Jara
Los Lances
Arte Vida
Hotel Hurricane
Torre de la Pena
Valdevaqueros
Las Dunas
Punta Paloma
Bolonia[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row]